Bio

HELLUP begon in de jaren 70 van de vorige eeuw als een vriendenclub van middelbare scholieren. Met Sieko Nijenhuis en Hans Bosma voor het zang en dansgedeelte en Jan Lensen (piano) en Jan Veenman (gitaar) voor de muzikale omlijsting.

Naast 4 avondvullende voorstellingen maakten zij met de  “Oranjebittershow” een spraakmakende voorstelling ter gelegenheid van Koninginnedag. Nog steeds blijkt uit tal van onderzoeken en publicaties van wetenschappers dat het een wonder mag heten dat onze monarchie deze aanslag heeft overleefd.

Maar uiteindelijk bleken deze hemelbestormers te beschikken over meer idealen dan ambitie. Van het heilig vuur bleef een waakvlam over en de maatschappelijke carrières kregen voorrang tot…….. Tot het overlijden van Sieko het vuur, hoe kan het ook anders bij een crematie, weer deed oplaaien!

Dat resulteerde in het programma “Bekblik” (2009); een ode aan Sieko en het leven maar vooral ook ontzettend veel plezier en een opmaat naar nieuwe avonturen.

Samen met Henk van Kampen (alsof foute managers voor het oprapen liggen) werd “Zekere Twijfel” op de planken gebracht over alles wat het leven leuk maakt maar het toch vaak anders loopt dan gedacht… of gehoopt… of gevreesd. Een voorstelling die een TV-serie had verdiend al was het alleen maar om die geweldige cliffhanger: … is die gitarist nou echt dood of… ?

Aan al die onzekerheid maken we hierbij een eind: hij is echt niet dood, hij leeft! Johnny Veen alias Jan Veenman leeft en samen zijn we op dit moment druk bezig met een nieuw programma waarvan we de titel vast kunnen onthullen: “Alles wankelt”.


Comments are closed.

Back to Top ↑