Column

Published on september 15th, 2016 | door cabaret hellup

0

De nieuwe voorstelling

“Hoe gaat jullie nieuwe voorstelling heten?”, was de vraag die me nu ruim een jaar geleden werd gesteld. “Geen idee” had natuurlijk mijn antwoord moeten zijn maar ik zei: “Er gaan klappen vallen!”

Er wordt vaak gezegd dat de eerste klap een daalder waard is en daar reken ik het overlijden van mijn moeder ook maar toe. Dan krijg je opeens 95 jaar om op terug te kijken en dan hebben we het over het doodgaan en verdriet nog niet eens gehad, om nog maar te zwijgen over haar laatste jaren in het verpleeghuis; de zorg, een goudmijn!

Gelukkig werden er in mijn “Buitenwereld” ook voldoende duiten in het denkbeeldige zakje gedaan. Het zelfstandig reizen naar onbekende oorden werd vooral vanuit het Midden Oosten lekker opgepakt en zorgde niet alleen op de respectievelijke eindbestemmingen voor de nodige onrust.

Waarschijnlijk was dat de reden voor de blonde bastaardzoon van clown Bassie om te roepen dat Nederland weer van ons moet worden.

Maar wie zijn “ons” dan in vredesnaam. Als dat de oorspronkelijke bewoners van dit moerasgebied zijn, dan vrees ik het ergste. Want dat waren, naast echte vluchtelingen (gelukszoekers), vooral elders gezochte criminelen.

Het lastige bij het beoordelen en begrijpen van alles wat er om ons heen gebeurt, is toch wel dat vroeger voor de meeste mensen hooguit 25 jaar of iets meer geleden is. Maar in de geschiedenis van deze wereld en de mensheid is een mensenleven niet meer dan een rimpel in de tijd. Als je dat begrijpt kijk je misschien op een andere manier naar wat er allemaal gebeurt.

Wanneer je door hebt wat “wij” als Nederland de afgelopen eeuwen over vrijwel de hele wereld hebben uitgevreten, geruggesteund door ons christelijk geloof, dan past ons misschien enige bescheidenheid. Al waren we daarbij wel, om met Louis van Gaal te spreken, in bijna alles “De Beste”.

Kortom genoeg ingrediënten voor een nieuw programma.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de constante storm die al bijna een leven lang in mijn eigen hoofd woedt. Voer voor psychologen, maar ………ik bewaar het allemaal voor u!!!

Oh ja, de uiteindelijke titel is ‘ alles wankelt’ geworden.

Hans


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑