Column

Published on februari 10th, 2014 | door cabaret hellup

0

Sotchi, een gemiste kans!

Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Sotchi maakte heel Nederland zich weer druk over de rechten van anderen. Dat is goed en dat hoort ook zo, want daar zijn wij goed in. We nemen iedereen graag de maat, maar zodra er echte offers gevraagd worden laten we bij voorkeur anderen de kastanjes uit het vuur halen.

Wat mij verbaasde is dat er zoveel te doen was over hoe wij Rusland op niet mis te verstane wijze duidelijk moesten maken dat het zo niet verder kon. Daarbij kreeg onze Mark de volle laag omdat de delegatie, waar hij deel van uitmaakte, “te zwaar” zou zijn en het verkeerde signaal zou afgeven.

Vreemd, want ik had voor het eerst het idee dat onze Mark een keer ergens over nagedacht had, dat hij een plan had!

Daarom zat ik op 7 februari ook vol verwachting voor de televisie en de voortekenen waren gunstig. Vriend Poetin trakteerde ons op een wervelende openingsceremonie, die alles bood waar hij niet voor leek te staan. Vrolijkheid in alle kleuren van de regenboog, zinderende muziek van het lesbische duo Tatu en een heel regiment balletdansers, die in gedachten meer bij hun strakke maillot leken dan bij de bevallige dames die ze de lucht in tilden.

Na deze perfecte ouverture hoefde Mark de bal op 8 februari alleen nog maar in te koppen. De omstandigheden waren perfect. Sven zou 5000 rondschaatsen in een veel te strak pak. Koning Willy speelde heel naturel de “Oranjesupporter in het buitenland”, waar bijna iedere Nederlander zich voor schaamt. Maxima was onze koningin en dat deed ze met een gratie en schoonheid, die me trots maakte.

Zij werden geflankeerd door Mark en zijn vriendje Camiel, de omhoog gevallen KLM purser die als IOC lid de Olympische geschiedenis nogal eens verwart met de Griekse beginselen.

Na het startschot wist ik dat ik nog hooguit 6 minuten en 10 seconden geduld moest hebben. De shots van de tribune sterkten mij in mijn geloof. Terwijl koning Willy volledig opging in zijn rol, niet één geile steelse blik van Mark of Camiel naar onze koningin. Zij volgden als gehypnotiseerd het geweldige lichaam dat in dat strakke pak over de baan gleed.

Maar toen Sven de finish passeerde ging het mis! Mark’s blik deed de aanstormende Camiel verstijven. De afgesproken omhelzing en innige zoen bleven uit.

Durfde Mark niet of was hij niet eens op het idee gekomen; geen visie, geen plan? Ik ben bang dat laatste, want ieder land krijgt de premier die het verdient!

Beste Mark, over 2 weken heb je nog een kans.

Laat de wereld tijdens de sluitingsceremonie weten dat je al een jaar een geheime relatie hebt met Ireen Wüst. Een vrouw die niet echt kan kiezen is voor jou in ieder geval een stap in de goede richting!

Hans


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑