Column

Published on april 6th, 2014 | door cabaret hellup

0

Statement

Iedere rechtgeaarde sportliefhebber verheugt zich natuurlijk alweer op de komende zomerperiode met het WK-voetbal in Brazilië. En dan doel ik niet op al dat te verwachten mediagedoe en overal die gadgets waar geen ontkomen aan is. Nee het gaat dan uiteraard om het edele voetbalspel waarbij we ook nog eens hoge ogen gaan gooien als we ‘Tulpengeneraal Louis’ mogen geloven. De vraag is alleen met welke toppers dan, want van de mannen die zeker een basisplaats zouden krijgen valt de een na de ander af maar dat is slechts een detail.

Nee fraai voetbal gaat er vast wel komen, in ieder geval van een aantal andere deelnemende landen lijkt me. Lekker zonnetje erbij, enthousiast publiek en gegarandeerd een aantal mooie spannende wedstrijden in het verschiet.

Mochten de resultaten van Oranje bij dit toernooi toch wat tegenvallen dan kunnen we ons met de talenten van een volgende lichting gaan richten op het WK daarna in 2018. Regeren is vooruitzien tenslotte. Alleen is Rusland dan de gastheer en dat werpt dezer dagen plotseling een heel ander licht op dit vooruitzicht.

Maakten we ons bij de winterspelen van Sotchi nog druk over de mensenrechten in Rusland, inmiddels weten we dat Koningsvriend Poetin zich niets gelegen laat liggen aan internationale grenzen en rechten. Hij doet gewoon waar ie zin in heeft en laat zich door niets of iemand stoppen. Nee hij mag nu niet meer aanschuiven bij de G-8 top en de hele wereld spreekt er schande van maar in Moskou lachen ze hierom.

Volgens mij moeten we dit heerschap op een hele andere wijze de les lezen namelijk door er (in voetbaltermen) met ‘een gestrekt been in te komen’.

En dat kan redelijk eenvoudig door nu al in gezamenlijkheid de UEFA op te dragen voor 2018 een ander gastland te zoeken! Kijk dat maakt echt indruk want dan nemen we hem zijn speeltje af. En zo voorkomen we tevens dat onze Koning straks weer gedwongen wordt spontaan een biertje te moeten drinken met deze vriend.

Of leent de sport zich niet voor zo’ n politiek statement? Ik hoor het sommigen alweer denken of zeggen. En het is nog zo ver weg, misschien komt hij nog wel tot inkeer.

Schei toch uit: laten we dit keer de actie ‘ bloed aan de paal’  echt oppakken.

Wie doet mee?

Henk

 

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑